Biografie Ton van der Valk
Bourdon Hogeschool voor Muziek Postbus 4146 4900 CC Oosterhout 06-41934481
Ton van der Valk studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag de hoofdvakken piano, schoolmuziek en muziektheorie. Na zijn opleiding was hij in alle sectoren van het muziekonderwijs werkzaam. Naast het leiding geven aan Bourdon Hogeschool voor Muziek onderwijst hij de studenten in de algemene theoretische vakken. Hij maakt hen wegwijs in de kunst van het schrijven van harmonie en contrapunt, analyseert met hen belangrijke composities, leert hen systematisch solf├Ęge en algemene muziekleer, en bespreekt de ontwikkeling van de muziek met veel voorbeelden. Onder zijn leiding ontvangen studenten een gedegen training in de muziektheorie, een basis die noodzakelijk is om een goed dirigent te zijn. De algemene theoretische vakken geven hen immers de handvatten om partituren in klank om te zetten.
<= VORIGE <= VORIGE